Indoortraining

Sinds 3 weken train ik mee met groep 9 en dat heeft zo zijn voordelen. Altis huurt namelijk regelmatig de atletiekbaan in Omnisport Apeldoorn en de hoogste recreantengroep had dit keer de mogelijkheid om mee te gaan. Dus op woensdagavond met 12 lopers naar Apeldoorn. Vanaf 19:00 uur konden we de inloopbaan gebruiken en de warm-up oefeningen doen. Vanaf 19:30 konden we de baan op. Eerst de baan verkennen want niemand van de groep was hier al eens eerder geweest. De Altis masters en een grote groep Altis jeugd was ook aanwezig waarbij de masters de 200m baan gebruikten en de jeugd op het middenterrein gingen hoogspringen, hordenlopen en kogelstoten.
De baan, hout met een soort tapijt er op, voelt wat vreemd aan maar het meest vreemde waren de bochten. In het begin van de bocht ga je een stuk omhoog en aan het eind van de bocht weer omlaag. Als je te langzaam loopt zak je langzaam naar de binnenste baan dus het is zaak om snelheid te houden. Na 5 rondjes verkennen begon de intervaltraining met 100, 200 en 400 meters. Dan oefeningen met uitversnellen vanuit de bocht, gebruikmakend van het hoogteverschil. Uiteindelijk nog een snelle 200 meter test (33 seconden) en 5 rondjes uitlopen waarna het 9 uur was en de cooling down werd gedaan.

Erg leuk om een keer mee te maken. Maar door de droge binnenlucht is het wel zwaar en is het zaak om tussen de oefeningen door veel te drinken. En door de bochten worden de spieren anders belast dan gewoonlijk waardoor mijn rechterkuit tijdens de training al wat protesteerde en gerekt moest worden.

Eind december waarschijnlijk nog een mogelijkheid om hier te trainen. Naschrift: het wordt 3 februari.


Reacties

Populaire posts van deze blog

Two Oceans Marathon

Zestig van Texel

Coronatijd