Marathon Rotterdam als toeschouwer

Na de DNS in Utrecht heb ik nog even overwogen om een startnummer over te nemen voor Rotterdam. Er zijn er de laatste weken voor de marathon genoeg in de aanbieding van mensen die geblesseerd zijn of die hun trainingschema om een of andere reden niet hebben kunnen volgen.


Maar 2 weken voor de marathon tijdens de zondag duurloop bleek dat ik er nog niet klaar voor was. Daarom op zaterdag een lange trail gedaan om op zondag met Angela, Jan en Marieke naar Rotterdam te gaan. Er liepen naast Jan nog zo'n 25 lopers van onze marathongroep mee (Altis en Pijnenburg) en die wilden we aanmoedigen.


Ik had via een facebook actie van de NS een spandoek geregeld die ik 's morgens opgehaald heb.




Daarna naar de Erasmusbrug om de start te zien. Heel leuk om het nu eens als toeschouwer te zien.
Na de start snel met de overvolle metro naar de Slinge om daar de lopers weer op te wachten. We hebben veel bekenden langs zien komen en aan kunnen moedigen. Via de app wisten we wanneer de clubgenoten langs kwamen en zo konden we velen spotten. Ik had al een foto van het spandoek in de diverse app groepen gezet zodat de lopers ons ook konden herkennen. Helaas hebben we toch een aantal lopers gemist.

Nadat iedereen langs was geweest weer de metro in naar de Erasmusbrug en daar weer de meesten gezien. Hier liep bijna iedereen nog soepel de brug op maar was er hier en daar al wel een wandelaar.



Toen daar iedereen was geweest door naar Kralingen waar we op ongeveer 37.5 km stonden. Wat was het daar een slagveld. Een loper werd in foliedekens gewikkeld en afgevoerd, anderen kwamen strompelend voorbij, en hoe langer we daar stonden hoe groter het aandeel wandelaars werd. De warmte en de afstand werd velen te veel.


En ook dit keer, net zoals bij de vorige punten, hebben we Jan gemist. Toen we via de app zagen dat hij de 40 km was gepasseerd zijn we snel met de Metro naar CS gegaan en vanaf daar naar het Hofplein gewandeld waar Jan al gearriveerd was. Weer een marathon in de pocket!

Na wat bijpraten een spaans restaurant bezocht en heerlijk gegeten.

Maar na vandaag weet ik wel: je kunt beter een marathon lopen dan op deze manier supporteren. Dat is veel vermoeiender.
 
 
 
 
 
 

Reacties

Populaire posts van deze blog

Two Oceans Marathon

Nog steeds geen wedstrijden

Zestig van Texel