Marathon training week 16

De langste duurloop is geweest. Nu is het onderhouden tot 12 april. Dus op woensdag een rustig duurloopje van 12 km en vrijdagochtend was ik zo vroeg wakker dat ik om 5:30 een korte duurloop heb gedaan. 7 km in 35 minuten dus 12 km/u.
Zo vroeg lopen is wel lekker maar het laatste deel had ik wind tegen en begon het (ijskoud) te regenen. Niet ideaal maar dan is een warme douche erg lekker.
Op zondag  een duurloop van 21 km door Hoogland west. Lange polderwegen en een flinke wind die soms in de rug stond maar soms recht op de kop. Voor het vertrek werd een gezamelijke foto gemaakt voor de lokale krant en daarna met de hele groep in een gezapig tempo van 10 km/u gestart. Tot 6 km bleef de groep samen maar daarna werd er versneld naar 11 km/u en de laatste 5 km zelfs naar 12 km/u waardoor we, met de ins en outs, 22 km hebben gelopen in exact 2 uur en net voor de regen aan de koffie gingen.
Zo hebben we tijdens de hele trainingsperiode alle lange duurlopen met droog weer gelopen. Een ideale voorbereiding dus.

De komende week rustig doortrainen, zondag de laatste duurloop van 18 km en daarna taperen en stapelen.
Nog 2 weken.........



Reacties

Populaire posts van deze blog

Two Oceans Marathon

Zestig van Texel

Coronatijd