Landgoed Twente Marathon

Ik heb enige tijd getwijfeld of ik dit verslag moest schrijven. Want de Landgoed Twente Marathon is een goed bewaard geheim. Hoe meer mensen dit geheim kennen hoe lastiger het wordt om volgend jaar weer in te schrijven. Maar toch.......

Op 31 januari besloten we om ons in te schrijven voor de Landgoed Twente Marathon. Een duoloop waarbij een fietser en een loper elkaar afwisselen en zo de 42 km lopen waarbij er diverse stops zijn met hapjes, drankjes en vertier.
Nadat Jan en Marieke ingelicht waren en zij ook besloten mee te doen was het wachten tot we ons om middernacht in konden schrijven. Geduldig zat ik te wachten tot de site van de marathon de mogelijkheid gaf om in te schrijven en nadat ik precies om middernacht een refresh van het inschrijfscherm had gedaan kreeg ik de melding dat de site overbelast was. Shit. Gelukkig konden we ook inschrijven via inschrijven.nl en na 10 minuten was de inschrijving een feit. Ook Marieke had de inschrijving geregeld. Om 1:30 zat de duoloop met maximaal 600 duo's al vol.


Het duurde nog heel lang voordat het 10 oktober was maar eindelijk was het zover. Vrijdag vertrokken we met z'n vieren naar de Lutte waar we een overnachting hadden geboekt. Na een gezellig etentje, een nacht in veel te smalle bedden en een goed Twents ontbijt was het nog 5 minuten rijden naar het Ros van Twente waar de start was. Na het ophalen van de startnummers bleek dat we in de 2e groep waren ingedeeld en om 10 uur konden starten. De eerste groep vertrok om 9:30 terwijl Musk het lijflied van de Landgoed Twente Marathon speelde.

Daarna waren wij aan de beurt. Jan en Henri stelden zich vooraan op om de eerste etappe te lopen terwijl Marieke en Angela met de fiets achteraansloten. Om 10 uur weer het lijflied en onder het gelui van de startbel was het ook voor ons "Loat goan".
Het was even zoeken naar ruimte maar na een kilometer konden we ons eigen tempo oppakken en na 5,5 km kwamen we bij de eerste verzorgingspost. De dames hadden wat moeite om voorbij alle lopers te komen en kwamen uiteindelijk ook aan bij de eerste post.

Na het proeven van de wortelsoep werd er gewisseld en begonnen de dames aan etappe 2. Door een prachtige omgeving waren we al snel bij de 2e stop met een dixielandorkest en werd er weer gewisseld en namen de heren etappes 3 en 4, met daarin de zware Tankenberg en Paasberg, voor hun rekening.

Na de 4e stop vertrokken de dames voor etappe 5 maar net na de start zagen we een net geboren kalf dat door de moeder schoongelikt werd. We bleven even staan om dit unieke plattelandstafereel te bekijken. De kilometers gleden daarna zonder enige moeite onder onze schoenen door terwijl we genoten van de omgeving en de hapjes en drankjes. Zou je normaal gesproken denken dat een wijntje tijdens de marathon not done is, is het nu de normaalste zaak van de wereld om 2 glaasjes te drinken.

Na een stop met ijs en appel met kaneel was het weer aan de heren om de volgende etappe te lopen naar het prachtige kasteel Singraven waar Marieke en Angela zich uitleefden op een grafittiwand. Daarna ging het door naar Denekamp waar we door een hotel liepen en fietsten (net nadat we van een heel modderig pad af kwamen) om vervolgens dwars door het gemeentehuis te lopen waar het Denekamps mannenkoor stond te zingen. De dames liepen inmiddels richting het Klรถpkeshoes waar mozarella met tomaat klaar stond.


Daarna de mannen voor nog een etappe waarna de dames het laatste stuk naar de finish liepen waarbij we kort voor het einde nog door een koeienstal liepen. Bijna 6 uur na de start liepen we onder het spandoek met "ie bint d'r" door.
Daar kregen we gelijk een glas bier en was er de mogelijkheid om in een hot-tub na te genieten van de prachtige tocht. Helaas waren er al zoveel lopers in de tubs geweest dat het water er niet erg aanlokkelijk meer uit zag. Daarentegen smaakte het brood met bloedworst heerlijk en kregen we in plaats van een medaille een roggebrood.

Terwijl er live muziek speelde genoten we nog van een frietje en een bokbiertje waarna de fietsen op de auto geladen werden en we richting Amersfoort vertrokken.
We hebben genoten van een prachtige sportieve dag waar een eindtijd van geen enkel belang is maar waar genieten voorop staat. Maar niet verder vertellen anders lopen we de kans dat we volgend jaar door de grote belangstelling zelf niet mee kunnen doen.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Two Oceans Marathon

Zestig van Texel

Coronatijd